AIIMS BHOPAL STAFF NURSE EXAM 2016 QUESTIONS PAPERS

AIIMS BHOPAL STAFF NURSE GRADE II RECRUITMENT EXAMINATION 2016 QUESTIONS PAPERS MEMORY BASED.. 






Hello Dear Nursing Student, AIIMS BHOPAL conducted Staff Nurse Grade II Recruitment Exam on 15 October 2016. We have Update AIIMS BHOPAL STAFF NURSE GRADE II RECRUITMENT EXAMINATION QUESTIONS PAPERS for Your Reading. The Question Papers is subject to Memory Based only Not Actual Questions Papers. The Question papers QUESTIONS Are Taken from Various student memories. We have do give guarantee of Actual Questions Papers Questions. These Questions are not Completely but near to complete Questions. 


















DOWNLOAD PREVIOUS YEAR STAFF NURSE EXAM QUESTION PAPERS PDF








📖 AIIMS BHOPAL STAFF NURSE GRADE II RECRUITMENT EXAMINATION 2016 QUESTIONS PAPERS [MEMORY BASED ] - 






Nursing Related Questions -






1. Dengue caused by -
Ans- Aedes Mosquitoes




2. Protein Found in Milk and milk products -
Ans- casein




3. Hyperemesis Gravidarum





4. Food storage Organ -

Ans - Stomach




5. Respiration Take place -

Ans- lungs




6. Skin is a part of which system -

Ans- Integumentry system


7. Neural Tube Defects is Prevented by -
Ans - By Giving Folic Acid in First trimester




8. 1gm Protein Provide total Energy -
Ans - 4 Kcal


9. Carbohydrates providing total Energy %-


10.Fat Soluble Vitamins is -
Ans - Vitamin ADEK





11. Total O2 % in Air is -
Ans - 20.9%





12. Travelling Diarrhea Cause -



13. What is H.Pylori -
Ans- Bacteria





14.  Method of water River purification -


15. Purpose of Hand Washing - 

Ans - Prevent Cross Infection






16. Object In Hand priority Action -
Ans - Immobilized &Cover pad



17. Dose of Vitamin A at 9 months
Ans - 1,00000 IU



18. On Road Unconscious Patient Priority Action -
Ans - side Away Patient






19. Absence of Breath is Called -
Ans - Apnea




20. Increase in Pulse Rate is Called -
Ans - Tachycardia






21. Exogamy Means -
Ans - Marriage outside Group




22. Nursing Advocate when what do -





23. Anxiety Reduce by -



24.  Anxiety Causes -





25. Sign of Pyloric stenosis is -
Ans - projectile Vomiting





26. 1000 Years Called -





27. Aanganwadi worker work on No of people -
Ans- 1000 



28. Sign of Shock -






29. Sign of Severe Dehydration in Infants _
Ans -




30. Central Tendency



31. Sample Presentation



32. Difference between Society & Community _






33. Pacemaker of Heart -

Ans- S.A. Node 



34. Unit of community Health Nurse -


35. Normal cholesterol levels -



36. Unconscious Patient position During oral Care -
Ans - side lying






37. During care of unconscious patient which item is kept in tray -
Ans - Mouth Gag




38. National level of body Control Nursing Care -
Ans. - INC





39. Father of Modern Nursing is _
Ans. - Florence Nightingale







40. Model of Sigmud fruid theory -




41.  Human is a Social Animal definition is given by _




42. Thermoregulation center is located -
Ans - Hypothalamus





43 Hierarchy Need high level -



44. Colour code Use for Dead Body is -



45. 4th Cranial Nerve -




46. Metabolic rate Regulated by -





47. Temporary teeth in children



48. CPR Ratio



49. Blood transfusion Reaction priority action


50. Cervical cancer




51. Dog bite



52. Which is not a characteristic of family -



53. Illusion



54. Minimum ANC Visit





55. Who Health Definition




56. Persons Ability to Against pathogens called 




GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS





1. India time 1:00pm than Dubai time


2. PM Jan Aushdhi Account



3. Indira Aawas Yojna



4. Population According 2011 census





5. Olympic 23rd medal winner person -
Ans - M.Flaps



6. Gujarat CM
Ans - Vijay Rupani



7. Damhal Dance play in
Ans- Punjab



Computer QUESTIONS


1. Mozella Firebox


2. Google Mobile


3. Lower to High computer storage -
Ans - KB- MB- GB



4. M.S.Dose/world 



5. Full form of ALU -
Ans- Asthmatic & logic unit 





1 comment:

  1. Its really good blog and very information, we are tempo traveller rental company in Gurgaon providing tempo traveller in gurgaon for local and outstation, we have luxury tempo traveller in gurgaon you can rent 12 seater, 17 seater , 20 seater , 26 seater Tempo traveller gurgaon to outstation tours ~ JBL Tempo Traveller Rentals Delhi NCR ~ 9560075009
    Our location :
    F28, 1A, DLF Phase 3, Sector 24, Gurugram, Haryana 122002

    ReplyDelete

Please Write your Comments Here

LATEST UPDATES

Download CNCI Staff Nurse Exam 2021 Question Paper PDF Answer Keys

Download CNCI Staff Nurse Exam 2021 Question Paper PDF Answer Keys Download CNCI Staff Nurse Exam 2021 Question Paper PDF Answer Keys . CHIT...